elnlenfrderu

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών
Γενικές πληροφορίες Αισθητικής επέμβασης

Αναισθησία: Γενική, Νευροληπτοαναισθησία ( μέθη)
Τόποι: Κλινική ή Οργανωμένο Ιατρείο
Διάρκεια: 4 ώρες
Παραμονή: Συνήθως 2 με 4 ώρες
Οίδημα - Πρήξιμο: 2η έως 6η ημέρα στην περιοχή των ματιών
Επίδεσμοι - (Γάζες): Αφαίρεση μετά απο 24 ώρες
Ράμματα: 12 με 14 ημέρες μετά αφαιρούνται
Λούσιμο: Προσεκτικά μετά την 4η ημέρα
Εργασία: Συνιστάται ξεκούραση για 7 ημέρες και κάλυψη με καπελάκι
Άσκηση: Επιστροφή στο γυμναστήριο μετά απο 15 ημέρες
Οδήγηση: Δυνατή την επόμενη ημέρα
Τελικό Αποτέλεσμα: Μετά τους 6 μήνες

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες μεγαλώνοντας αποτελεί η απώλεια μαλλιών . Ένας στους δύο άνδρες υφίσταται, σε κάποιο βαθμό, τριχόπτωση ως την ηλικία των 50 ετών. Στην ηλικία των 70 περίπου, τέσσερις στους πέντε άνδρες έχουν δημιουργήσει μερικώς φαλάκρα και δύο στις πέντε γυναίκες έχουν ορατή εμφάνιση αραίωσης στα μαλλιά. Ο ιατρικός όρος της τριχόπτωσης, είναι ανδρογενής αλωπεκία και οφείλεται συνήθως σε κληρονομική προδιάθεση.

Πρόκειται για τη σταδιακή μεταβολή των μαλλιών, τα οποία από την υγιή κατάσταση μεταβαίνουν σε μια λέπτυνση και ατονία των τριχών. Η ανδρογενής αλωπεκία, ξεκινάει συνήθως από το επάνω μέρος του κεφαλιού και συγκεκριμένα τη μπροστινή γραμμή του μετώπου. Αντίθετα οι περιοχές στα πλάγια, κρόταφοι, παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Ποιά είναι η αιτία :

Το αίτιο της τριχόπτωσης, είναι αμιγώς γενετικό και το γονίδιο που ελέγχει την κληρονομική τριχόπτωση ενεργοποιείται όταν το επίπεδο των ανδρογόνων του οργανισμού ανεβαίνει. Γι’ αυτό και αρκετές φορές μπορούμε να το αναγνωρίσουμε από τα αρχικά της στάδια με τα πρώτα σημάδια ήδη από την εφηβεία.
Οι παράγοντες που συμβάλουν στην τριχόπτωση είναι αρκετοί : γενετικού τύπου αλωπεκία (η οποία επηρεάζει και τους άντρες και τις γυναίκες), κακή διατροφή, βακτήρια στο τριχωτό της κεφαλής, άγχος, και ορμονικές διαταραχές.

Η τριχόπτωση και πως εξελίσσεται ;


Αναγνωρίζουμε δύο τύπους αλωπεκίας :
Τον ανδρικό και τον γυναικείο. Στην αλωπεκία του ανδρικού τύπου, η οποία έχει ταξινομηθεί από τον Hamilton σε 12 στάδια, παρατηρούμε αρχικά μια υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών με προοδευτική αραίωση που οδηγεί σε πλήρη απώλεια των τριχών της μετωποβρεγματικής χώρας.

Στη γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία, κατά κανόνα διατηρείται η μετωποβρεγματική γραμμή. Αυτή η μορφή αλωπεκίας έχει ταξινομηθεί σε 3 στάδια. Σε σπάνιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να παρατηρηθεί ανδρικού τύπου αλωπεκία στις γυναίκες, αλλά και το αντίθετο.

Πότε εμφανίζεται η τριχόπτωση;

Στους άνδρες η τριχόπτωση εμφανίζεται σε ηλικία κάτω των 30 ετών (50%), Στο 5% των ανδρών αρχίζει πριν από την ηλικία των 20 ετών, ξεκινώντας με αραίωση του μετώπου. Στις γυναίκες η τριχόπτωση εμφανίζεται συνήθως μετά την εμμηνόπαυση (70%).

Πως γίνεται η επέμβαση :

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει πλέον καθιερωθεί στην ιατρική επιστήμη και είναι αποδεκτή από την κοινωνία σαν μια επιτυχής και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας. Άνδρες και γυναίκες, εμπιστεύονται κάθε χρόνο τους ειδικούς με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα τους και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη και δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα το μέγεθος της περιοχής που πρόκειται να καλυφθεί.

Εφαρμόζουμε την πιο εξελιγμένη και ταυτόχρονα πιο σύγχρονη μέθοδο στον χώρο της μεταμόσχευσης, η οποία έχει ως εξής. Διαχωρίζουμε σε μικρά μοσχεύματα ένα τμήμα από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο είναι συνήθως από τα πιο ισχυρά και υγιή σημεία και τα οποία με προσεκτική διεργασία τοποθετούνται όπου υπάρχει και παρατηρείται έλλειμμα. Ονομάζουμε την πίσω περιοχή, περιοχή δότρια, διότι είναι αυτή που μας δίνει τα τριχοθυλάκια. Αντίστοιχα η μπροστινή πάσχουσα περιοχή ονομάζεται δέκτρια, διότι είναι αυτή που δέχεται τα τριχοθυλάκια. Στην περιοχή που λειτουργεί ως δότρια περιοχή δεν αφήνουμε να παραμείνει κάποιο κενό, διότι το τριχωτό που έχει παραμείνει συμπλησιάζεται.

Στη δέκτρια περιοχή, τα τριχοθυλάκια, οι ρίζες δηλαδή των τριχών, με το χρόνο παράγουν καινούρια τρίχα, ακριβώς όπως θα συνέχιζαν να παράγουν στην περιοχή απ' όπου τα πήραμε.
Δηλαδή, απλά αλλάζουμε θέση τις ρίζες και τις μεταφέρουμε από το πίσω μέρος του τριχωτού στο μπροστινό, εκεί όπου παρουσιάζεται το έλλειμμα.

Τα μαλλιά σε αυτή τη νέα τους θέση αρχίζουν να μεγαλώνουν κανονικά όπως ακριβώς θα μεγάλωναν και θα συμπεριφερόντουσαν στην περιοχή απ' όπου τα πήραμε.
Μετά από λίγο διάστημα, αυτά τα μαλλιά μπορούμε να τα κουρέψουμε και να τα βάψουμε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα μαλλιά στη νέα τους θέση θα μείνουν για πάντα, διότι διατηρούν τις ιδιότητες της περιοχής από όπου τα πήραμε και όχι της περιοχής όπου τα βάλαμε. Τα νέα μαλλιά βγαίνουν μετά από 3 μήνες και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται περίπου σε 6 - 8 μήνες.πλαστική χειρουργική

Μετεγχειρητικές Οδηγίες


Η επέμβαση, δε θα σας δημιουργήσει κανένα μετεγχειρητικό πρόβλημα αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες για τις επόμενες 10 ημέρες.

Μετά την επέμβαση:

Θα πρέπει να επιστρέψετε και να παραμείνετε στο σπίτι αναπαυτικά καθισμένοι σε μία πολυθρόνα ή αναπαυτικά ξαπλωμένοι με δύο μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι. Οι κινήσεις θα πρέπει νε είναι περιορισμένες και ο τόνος της φωνής ελαττωμένος. Αν αισθάνεστε ενόχληση (τράβηγμα) στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο (Depon, Lonarid κλπ), ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΣΠΙΡΙΝΗ. Γύρω από κάθε μικρομόσχευμα σχηματίζεται συνήθως ένας περιφερικός δακτύλιος από ξερό αίμα, φαινόμενο απόλυτα φυσιολογικό. Αν όμως κάποιο από τα μικρομοσχεύματα αρχίσει να αιμορραγεί, μην θορυβηθείτε, αρκεί μια ελαφρά πίεση με μια γάζα για 5-7 λεπτά και η αιμορραγία θα σταματήσει. Την ίδια ημέρα μη κάνετε χρήση οινοπνευματωδών ποτών και το φαγητό σας το ίδιο βράδυ θα πρέπει να περιοριστεί στη λήψη υγρών όχι σκληρών στη μάσηση ( γιαούρτι, ζελέ κλπ ).

Από την 4η Ημέρα:

Αρχίζετε να λούζετε καθημερινά όλο το κεφάλι με απαλές και προσεκτικές κινήσεις με χλιαρό νερό και Betadine skin cleanser. Με την καθημερινή αυτή περιποίηση και την επούλωση τα μικρομοσχεύματα καθαρίζουν σε 10-14 ημέρες.

Τη 12η -14η Ημέρα:

Γίνεται η αφαίρεση του ράμματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Γενικές οδηγίες :

Τις 3-4 πρώτες ημέρες οι δραστηριότητες σας σε σχέση με την εργασία και την άθλησή σας θα πρέπει να είναι περιορισμένες και κυρίως να προσέχετε να μην σκύβετε για να σηκώσετε βαριά αντικείμενα. Τη 2η προς 3η ημέρα πιθανό να παρουσιαστεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του μετώπου, το οποίο μερικές φορές επεκτείνεται και στα βλέφαρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην θορυβηθείτε, είναι κάτι ανώδυνο και υποχωρεί μόνο του σε 2-3 ημέρες μετά την εμφάνιση του. Οι περισσότερες τρίχες των μικρομοσχευμάτων συνήθως πέφτουν μετά από 20-30 ημέρες και η κανονική τριχοφυΐα των μοσχευμάτων αρχίζει 3-4 μήνες περίπου μετά την μεταμόσχευση.
  1. Φωτογραφίες Πριν και Μετά
Μεταμόσχευση Μαλλιών
Μεταμόσχευση Μαλλιών επίπεδα
Μεταμόσχευση Μαλλιών διάφορα σταδια

 

 

Δημήτρης Τριανταφύλλου

Ακολουθήστε μας

Δημήτρης Τριανταφύλλου facebook instagram youtube 

 

iatrikos sillogos

eurpas

 espras

 

 

iatrikos syllogos thesplastikisipras

 

 

 

 espa


Επικοινωνία μαζί μας


Διεύθυνση Ιατρείου: Ισαύρων 14 (Τσιμισκή με Δ. Γούναρη)
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 225286
Κινητό: 6944 68 8989

Διεύθυνση Ιατρείου: Βασ. Όλγας & Αιγαίου 34
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 404070
Κινητό: 6944 68 8989

Ιατρείο ΡΟΔΟΥ:Ι.Ρωμαίου 6 Παραδείσι - Ρόδος
Εξυπηρετηση Πελατών:Κινητό:6947 311224
 
Εγγραφή στο Newsletter