+30 2310 225286 +30 6944 68 8989

Μεταμόσχευση Μαλλιών

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Γενικές πληροφορίες Αισθητικής επέμβασης

Αναισθησία: Γενική, Νευροληπτοαναισθησία ( μέθη)
Τόποι: Κλινική ή Οργανωμένο Ιατρείο
Διάρκεια: 4 ώρες
Παραμονή: Συνήθως 2 με 4 ώρες
Οίδημα - Πρήξιμο: 2η έως 6η ημέρα στην περιοχή των ματιών
Επίδεσμοι - (Γάζες): Αφαίρεση μετά απο 24 ώρες
Ράμματα: 12 με 14 ημέρες μετά αφαιρούνται
Λούσιμο: Προσεκτικά μετά την 4η ημέρα
Εργασία: Συνιστάται ξεκούραση για 7 ημέρες και κάλυψη με καπελάκι
Άσκηση: Επιστροφή στο γυμναστήριο μετά απο 15 ημέρες
Οδήγηση: Δυνατή την επόμενη ημέρα
Τελικό Αποτέλεσμα: Μετά τους 6 μήνες


Οι περισσότεροι ασθενείς με τριχόπτωση προτού οδηγηθούν σε μια λύση καθαρά επιστημονική, δοκίμασαν είτε διάφορες θεραπείες με χάπια, ειδικές αμπούλες, σαμπουάν και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Με την τεχνική microhairtransplantation που εφαρμόζουμε και η οποία αποκλειστικά εφαρμόζεται στο Cosmetic Center of Saint Louis των Η.Π.Α. από τον καθηγητή Bruce White, δεκάδες τριχοθυλάκια - μικρομοσχεύματα μεταφέρονται στην περιοχή της αλωπεκίας (φαλάκρας).
Ο χρόνος που χρειάζονται για να αναπτυχθούν οι νέες τρίχες είναι 4 μήνες. Τα νέα μαλλιά λούζονται, μεγαλώνουν, κουρεύονται όπως και τα υπόλοιπα.
Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, μόνιμο, αυξάνει την αυτοπεποίθηση γι' αυτό ολοένα και περισσότερα άτομα υποβάλλονται στη διαδικασία της πολυ-μικρο-μεταμόσχευσης μαλλιών η οποία αποτελεί σήμερα τη συχνότερη επέμβαση κοσμητικής χειρουργικής σε άνδρες.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Η επέμβαση, δε θα σας δημιουργήσει κανένα μετεγχειρητικό πρόβλημα αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες για τις επόμενες 10 ημέρες.

Μετά την επέμβαση:

Θα πρέπει να επιστρέψετε και να παραμείνετε στο σπίτι αναπαυτικά καθισμένοι σε μία πολυθρόνα ή αναπαυτικά ξαπλωμένοι με δύο μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι. Οι κινήσεις θα πρέπει νε είναι περιορισμένες και ο τόνος της φωνής ελαττωμένος. Αν αισθάνεστε ενόχληση (τράβηγμα) στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο (Depon, Lonarid κλπ), ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΣΠΙΡΙΝΗ. Γύρω από κάθε μικρομόσχευμα σχηματίζεται συνήθως ένας περιφερικός δακτύλιος από ξερό αίμα, φαινόμενο απόλυτα φυσιολογικό. Αν όμως κάποιο από τα μικρομοσχεύματα αρχίσει να αιμορραγεί, μην θορυβηθείτε, αρκεί μια ελαφρά πίεση με μια γάζα για 5-7 λεπτά και η αιμορραγία θα σταματήσει. Την ίδια ημέρα μη κάνετε χρήση οινοπνευματωδών ποτών και το φαγητό σας το ίδιο βράδυ θα πρέπει να περιοριστεί στη λήψη υγρών όχι σκληρών στη μάσηση ( γιαούρτι, ζελέ κλπ ).

Από την 4η Ημέρα:
Αρχίζετε να λούζετε καθημερινά όλο το κεφάλι με απαλές και προσεκτικές κινήσεις με χλιαρό νερό και Betadine skin cleanser. Με την καθημερινή αυτή περιποίηση και την επούλωση τα μικρομοσχεύματα καθαρίζουν σε 10-14 ημέρες.
Τη 12η -14η Ημέρα:
Γίνεται η αφαίρεση του ράμματος από το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Γενικές οδηγίες:

Τις 3-4 πρώτες ημέρες οι δραστηριότητες σας σε σχέση με την εργασία και την άθλησή σας θα πρέπει να είναι περιορισμένες και κυρίως να προσέχετε να μην σκύβετε για να σηκώσετε βαριά αντικείμενα. Τη 2η προς 3η ημέρα πιθανό να παρουσιαστεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του μετώπου, το οποίο μερικές φορές επεκτείνεται και στα βλέφαρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην θορυβηθείτε, είναι κάτι ανώδυνο και υποχωρεί μόνο του σε 2-3 ημέρες μετά την εμφάνιση του. Οι περισσότερες τρίχες των μικρομοσχευμάτων συνήθως πέφτουν μετά από 20-30 ημέρες και η κανονική τριχοφυΐα των μοσχευμάτων αρχίζει 3-4 μήνες περίπου μετά την μεταμόσχευση.
elnlenfrderu

 

 

Δημήτρης Τριανταφύλλου

Ακολουθήστε μας

Δημήτρης Τριανταφύλλου facebook

 

iatrikos sillogos

eurpas

 espras

 

 

iatrikos syllogos thesplastikisipras

 

 

 

 espa


Επικοινωνία μαζί μας


Διεύθυνση Ιατρείου: Ισαύρων 14 (Τσιμισκή με Δ. Γούναρη)
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 225286
Κινητό: 6944 68 8989

Διεύθυνση Ιατρείου: Βασ. Όλγας & Αιγαίου 34
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 404070
Κινητό: 6944 68 8989

Ιατρείο ΡΟΔΟΥ:Ι.Ρωμαίου 6 Παραδείσι - Ρόδος
Εξυπηρετηση Πελατών:Κινητό:6947 311224