elnlenfrderu

Βλεφαροπλαστική

Γενικές πληροφορίες Αισθητικής επέμβασης

Αναισθησία: Γενική, Νευροληπτοαναισθησία ( μέθη) ή Τοπική
Τόποι: Κλινική ή Οργανωμένο Ιατρείο
Διάρκεια: 1 – 2 ώρες
Παραμονή: Εως 4 ώρες
Πόνος - Δυσφορία: Συνήθως δεν υπάρχει, μικρή δυσφορία απ’ το οίδημα ( Ίσως χρειαστεί κάποιο παυσίπονο τύπου Depon)
Οίδημα - Πρήξιμο: Υπάρχει για 7 έως 14 ημέρες. Περιορίζεται εάν εφαρμόζονται σωστά ο μετεγχειρητικές οδηγίες ( πάγος, κεφάλι ψηλά)
Επίδεσμοι - (Γάζες): Δεν υπάρχουν
Ράμματα: Αφαιρούνται συνήθως σε 4 – 7 ημέρες
Δακρύρροια: Εμφανίζεται ιδιαίτερα σε μέρα που φυσά αέρας, είναι προσωρινό, εξαφανίζεται σταδιακά
Φακοί επαφής: Μπορούν να φορεθούν σε 7 – 14 ημέρες. Γυαλιά μπορούν να φορεθούν άμεσα
Make-up: Από την 5η – 6η ημέρα
Κοινωνική επανένταξη: 3 -14 ημέρες με make-up εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης
Εργασία: Η εμφάνιση είναι αποτρεπτικός παράγοντας, διαφορετικά είναι δυνατό σε 2 – 4 ημέρες
Άσκηση: Επιστροφή στο γυμναστήριο ή την άσκηση μετά από 2 εβδομάδες
Ήλιος: Προστασία από τον ήλιο, για 6 μήνες κρέμα με δείκτη 15 ή μεγαλύτερο
Τελικό Αποτέλεσμα: Σε 4 – 6 εβδομάδες


Στην πρώτη επίσκεψη ο γιατρός θα σας ζητήσει να εξηγήσετε με λεπτομέρια τι ακριβώς σας ενοχλεί. Να είστε ακριβείς γιατί ακριβώς θέλετε να διορθώσετε.
Ο γιατρός θα ελέγξει τη θέση του μετώπου, τη χαλαρότητα του δέρματος, τις λιπαποθήκες στην περιοχή των ματιών που δημιουργουν τις σακκούλες και θα σας εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να αναφέρετε οπωσδήποτε εάν έχετε κάτι απο τα παρακάτω :

  • Σακχαρώδη διαβήτη
  • Υπέρταση
  • Καρδιαγγειακά προβλήματα
  • Θυροειδοπάθειες όπως υποθυρεοειδισμό
  • Ξηρότητα οφθαλμού (Dry eyes)
  • Γλαύκωμα
  • Αποκόληση αμφιβληστροειδούς

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

- Η επέμβαση συνήθως γίνεται με νευροπηπτοαναισθησία (μέθη) ή και τοπική - Με τη βλεφαροπλαστική αφαιρούμε το λίπος, μυ και δέρμα που περισσεύει απο το άνω και κάτω βλέφαρο - Διορθώνουμε τα κουρασμένα μάτια που έχουν σακκούλες - Δεν διορθώνονται οι ρυτίδες (πόδι της χήνας), μαύροι κύκλοι και το πεσμένο μέτωπο ( το έξω τμήμα των φρυδιών πεσμένο) αυτά διορθώνονται με άλλες τεχνικές όπως μετωπιαίο lifting ή Laser resurfacing - Ορισμένες φορές διορθώνουμε μόνο το άνω βλέφαρο και ορισμένες φορές μόνο το κάτω βλέφαρο. Συνήθως διορθώνουμε και τα δύο μαζί - Οι τομές που γίνονται στο άνω και κάτω βλέφαρο ακολουθούν φυσικές πτυχές το ματιού και επιτρέπουν στον χειρουργό να ξεχωρίσει τον υποκείμενο μυ που θα φτάσει στο βάθος όπου κρύβεται το λίπος (αυτό όπου δημιουργεί τις σακκούλες). Ο χειρουργός τότε αφαιρεί το λίπος και τεντώνει το δέρμα επιφανειακά αφαιρώντας ότι περισσεύει.

Η ΑΝΑΡΡΩΣΗ

- Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για τουλάχιστον 3 ώρες μετά τη λήξη του χειρουργείου - Αποτελεί μια επέμβαση που συνήθως δεν έχει πόνο - Τα ράμματα αφαιρούνται σε 3 με 7 ημέρες - Τις πρώτες 2 ημέρες πρέπει κανείς να ξαπλώνει με το κεφάλι λίγο ψηλά, ενώ βοηθούν πολύ παγωμένες κομπρέσες για το πρήξιμο και τους μώλωπες - Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 1 με 2 μήνες - Καλό είναι να αποφύγει κανείς να κουράσει τα μάτια τις πρώτες ημέρες (τηλεόραση, διάβασμα, υπολογιστής, φακοί επαφής κλπ) - Οι φακοί επαφής καλό είναι να φορεθούν μετά απο μια εβδομάδα - Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια απ¨ τον αέρα και τον ήλιο - Αποφυγή αλκοόλ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά - Αποφυγή άσκησης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες (βάρη, γυμναστήριο, ποδήλατο ) - Τις πρώτες ημέρες μπορεί να υπάρχει ευαισθησία στο φώς (καλό είναι να φορά κανείς τα γυαλιά ηλίου και μέσα στο σπίτι) - Οι τομές στην αρχή μπορεί να γίνουν κόκκινες, αλλά σιγά σιγά θα ασπρίσουν και θα επιπεδωθούν. Συνήθως στην θέση αυτή δεν αφήνουν κάποιο σημάδι

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Αν και συμβαίνουν σπάνια, θα πρέπει να αναφερθούν ή και αν αντιμετωπισθούν ανάλογα - Σύνδρομο ξηρότητας οφθαλμού - Ασυμμετρία - Δυσκολία στο να κλείσει το βλέφαρο - Milia (μικρές κυστούλες κατά μήκος της τομής αφαιρούνται) - Δυπλωπία - Δακρύρροια - Εμφανής ουλή - Ελαττωμένη όραση (πάρα πολύ σπάνια) Η εκτενής συζήτηση με το γιατρό η κατανόηση όλων των οδηγιών περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την ημέρα του χειρουργείου και αφού φύγει απο την κλινική - ιατρείο ο ασθενής, θα πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο τις δραστηριότητες του.

πλαστική χειρουργικήΒλεφαροπλαστική και Οδηγίες


Οι «σακούλες» γύρω απ’ τα μάτια είναι αρκετά ενοχλητικές και προσθέτουν «επιπλέον χρόνια» φανερώνοντας ένα πρόσωπο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο. Οι γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν απ’ αυτές και να αποκτήσουν ένα πιο ήρεμο και παράλληλα δυναμικό βλέμμα είναι υποψήφιες για αυτή την επέμβαση. Συχνά συνδυάζεται με αφαίρεση ξανθελασμάτων ή και ενέσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

- Πραγματοποίηση του απαιτούμενου προεγχειρητικού ελέγχου.
- Προμήθεια πριν την επέμβαση, ταμπλέτων αντιβίωσης, παυσίπονων, κρέμας Amica και αντιφλεγμονωδών οφθαλμολογικών σταγόνων.
- Προμήθεια μικρών παγοκυψελών, (μικρές πλαστικές σακούλες για παγάκια για τα μάτια μετά την επέμβαση).

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

- Δεν τρώμε και δεν πίνουμε τίποτα αν η επέμβαση είναι προγραμματισμένη πριν το μεσημέρι. Αν η επέμβαση είναι προγραμματισμένη για μετά το μεσημέρι, επιτρέπεται λίγο τσάι ή καφές και φρυγανιά τουλάχιστον 6 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα της επέμβασης.
- Δε φοράμε περούκες, τσιμπιδάκια ή κοσμήματα. Προτιμάμε άνετα ρούχα.
- Εξασφαλίζουμε τη μεταφορά πριν και μετά την επέμβαση καθώς και την παραμονή άλλου ατόμου μαζί μας το πρώτο 24ώρο.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

- Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ψηλά το κεφάλι τοποθετώντας τουλάχιστον δύο μαξιλάρια με σκοπό τον περιορισμό του οιδήματος στο ελάχιστο. Επίσης τοποθετούμε σακούλες με πάγο (κατά προτίμηση τριμμένο) στα μάτια κατά την διάρκεια της ημέρας για τις πρώτες 48 ώρες με σκοπό την μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος
- Δεν ανησυχούμε εάν το οίδημα συνεχίζει να εξελίσσεται μετά τις πρώτες εικοσιτέσσερις ώρες, γιατί είναι αναμενόμενο το οίδημα να φτάσει στο μέγιστο βαθμό τις πρώτες 48 με 72.
- Αν πονάμε λαμβάνουμε αναλγητικά φάρμακα κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, εφόσον είναι αναγκαίο. Εάν δεν πονάμε δεν παίρνουμε κανένα φάρμακο. Είναι καλύτερα να παίρνουμε τα φάρμακα μετά από φαγητό (λίγα κράκερ, ζελέ κτλ).
- Επιλέγουμε διατροφή που θα περιλαμβάνει μόνο υγρά για την ημέρα του χειρουργείου. Παίρνουμε τα υγρά σταδιακά. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια ήπια διατροφή την επόμενη μέρα.
- Κατά περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντιφλεγμονώδεις οφθαλμολογικές σταγόνες (4 φορές από 1-2 σταγόνες ημερησίως).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Έντονη σωματική άσκηση π.χ αεροβική, άρση βαρών, σκύψιμο κτλ., πρέπει να περιοριστούν για τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση. Μετά τις τρεις εβδομάδες μπορούμε σταδιακά να αυξήσουμε τις δραστηριότητες μας, έτσι ώστε με το τέλος της τρίτης εβδομάδας να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. - Τα ράμματα συνήθως αφαιρούνται από 5 έως 8 ημέρες μετά την επέμβαση. - Επιτρέπεται η χρήση make υρ από την 8η ημέρα για την επανένταξη στην κοινωνική ζωή. - Επιβάλλετε να προστατευθούμε από την ηλιακή ακτινοβολία για ένα μήνα τουλάχιστον (ειδικά το καλοκαίρι). Φοράμε γυαλιά ηλίου, καπέλο με γείσο και αντηλιακή κρέμα με SPF 15.
- Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούνται οι σακούλες (λίπος) στο άνω και κάτω βλέφαρο, καθώς και το δέρμα που περισσεύει. Μικρές επιφανειακές ρυτίδες χρειάζονται θεραπεία με peeling ή laser - Συμπτώματα όπως φωτοευαισθησία ή ξηρότητα του οφθαλμού εξαφανίζονται μετά από κάποιες ημέρες. - Το οίδημα παρ' όλο που στις 7-8 ημέρες υποχωρεί σημαντικά θα χρειαστούν 2-3 μήνες για την πλήρη υποχώρηση του. - Τις πρώτες ημέρες τα ράμματα θα καθαρίζονται με την βοήθεια μπατονέτας και οξυζενέ (3-4 φορές την ημέρα). - Επισκέψεις στο γιατρό πρέπει να γίνουν ξανά στις 3 και 6 εβδομάδες, 3 και 6 μήνες μετεγχειρητικά. - Είναι καλή ιδέα ν' αποφύγουμε τους καθρέπτες αμέσως μετά την επέμβαση. Όσο διεξοδικά και να έχουμε συζητήσει για την επέμβαση είναι πιθανό να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις π.χ μεγαλύτερο οίδημα κ.λ.π. αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει γιατί σίγουρα όπως αναφέρθηκε νωρίτερα χρειάζεται λίγος χρόνος για την επούλωση.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απ' ότι φανταζόμαστε.
  1. Φωτογραφίες Πριν και Μετά

 

 

Δημήτρης Τριανταφύλλου

Ακολουθήστε μας

Δημήτρης Τριανταφύλλου facebook instagram youtube 

 

iatrikos sillogos

eurpas

 espras

 

 

iatrikos syllogos thesplastikisipras

 

 

 

 espa


Επικοινωνία μαζί μας


Διεύθυνση Ιατρείου: Ισαύρων 14 (Τσιμισκή με Δ. Γούναρη)
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 225286
Κινητό: 6944 68 8989

Διεύθυνση Ιατρείου: Βασ. Όλγας & Αιγαίου 34
Εξυπηρετηση Πελατών: 2310 404070
Κινητό: 6944 68 8989

Ιατρείο ΡΟΔΟΥ:Ι.Ρωμαίου 6 Παραδείσι - Ρόδος
Εξυπηρετηση Πελατών:Κινητό:6947 311224
 
Εγγραφή στο Newsletter